Omwonenden blijven kritisch over plan watertorenterrein

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een veertigtal belangstellenden lieten zich woensdagavond 7 februari 2024 bijpraten over de ontwikkelingen op het watertorenterrein. Dat gebeurde in partycentrum De Lockhorst. Een aantal omwonenden blijft kritisch. Er ligt geen anterieure overeenkomst. Die is volgens de projectleiding nu niet meer nodig. Nu gaat het om een omgevingsvergunning. De vergunningaanvraag wordt nog deels op de oude vergunningaanvraag beoordeeld.

Alle stoelen waren bezet bij de bijeenkomst in de kleine zaal van het partycentrum. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Na een inleiding door de projectleiding, afkomstig uit Sneek, met medewerkers uit Iran en Syrië. Om alles goed te volgen, moest je soms goed luisteren want er was geen microfoon in de zaal. Bij de bijeenkomst waren omwonenden en belangstellenden voor een woning. 

Zorgen
Vooral mensen die aan de Rivierdijk wonen, waren aanwezig. De één maakte zich zorgen over mogelijk toenemende verkeersdrukte, de ander over het stuk natuur dat door het plan wordt bebouwd of omwonenden die hun uitzicht gaan verliezen op de rivier. 

Stuk geschiedenis
De projectorganisatie vertelde ‘een heftig jaar’ achter de rug te hebben. Door een rekening die niet was betaald, groot € 150.000,–, lag de boel stil. Het was een conflict met de gemeente Sliedrecht. De rekening werd betaald, van het bedrag bleef uiteindelijk weinig over en de boel kwam op gang. Er ligt inmiddels een participatieverslag. Er waren ruim 200 vragen van omwonenden. Er werd doorheen gelopen. Veel tijd werd woensdagavond besteed aan de communicatie en het participatieproces en daar waren ook verschillende vragen over. De huidige projectorganisatie trof veel ruis aan en veel gedoe met omwonenden, werd de aanwezigen woensdagavond verteld. Een stuk geschiedenis werd gedeeld, zoals over watercompensatie. Dat conflict was met Rijkswaterstaat. Er komen meer participatieavonden, zoals over verkeer en de aanleg van een strand. De participatie gaat later in het proces ook op ‘details’ verder. Om 21.00 uur werd dit verslag beëindigd. De participatieavond was toen nog niet afgelopen.

4 gedachten over “Omwonenden blijven kritisch over plan watertorenterrein”

  1. Wat een onzin allemaal! Altijd weer nagatief. Je moet niet denken dat een vrij uitzicht voor eeuwig is en over welke natuur hebben jullie het? Er moet gebouwd worden en niet nog eens 40 jaar wachten. En maar klagen over woningnood en als het kan met allerlei bezwaren de boel vertragen. Doe eens wat minder zuur en probeer een positieve bijdrage te leveren.

  2. “Een paar keer per jaar zal de krib onder water staan” werd er gezegd… wat een onwetendheid, de krib staat een paar x per dag onder water. Maar dat zal dhr Gert vast wel weten want hij komt natuurlijk dagelijks de situatie beoordelen…. Toch?

  3. Dit soort avonden hadden er begin vorig jaar al moeten zijn voor omwonenden Willem Dreespark en de alles slopende Noord Zuid verbinding. Hierdoor komt er enorm veel verkeer, zwaar vrachtverkeer, sluipverkeer dwars door Sliedrecht heen voor Sliedrecht Noord met PFas grond en veen. Eerst rechterlijke vergunning om te bouwen. Tot die tijd zwembad , Partycentrum, ijsbaan , korfbal, moestuinen intact laten.

    Watertoren terrein geen PFas??

    Afblijven dus. En zorg eindelijk eens voor microfoons

  4. Er zal nog heel wat overwonnen moeten worden om dit mega project tot tevredenheid van aanwonenden te realiseren want die zijn en worden hiervan slachtoffer en verliezer….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld