Odensehuis Sliedrecht officieel geopend

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het Odensehuis Sliedrecht is donderdagmiddag 23 september 2021 officieel geopend. Dat gebeurde door wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn. De ontmoetingsplaats voor ouderen met een geheugenprobleem of beginnende dementie is gevestigd in het pand van het Seniorenhuys de Schalm aan Kerkbuurt 137.  

Het officiële moment. Met een enorme schaar knipte wethouder Piet Vat samen met Nellie van Sinttruije van het Odensehuis Sliedrecht het brede lint door. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24) 

Na de handeling voor de wethouder was er voor alle bezoekers wat lekkers bij de koffie. Buiten speelde de Odense Jazzband uit Amsterdam. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Spelletjes
In het Odensenhuis Sliedrecht worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaraan je als bezoeker kunt deelnemen. Denk aan biljarten, schilderen of bingo. Maar je kunt er ook een krant lezen, creatief bezig zijn of schilderen. Anderen kiezen ervoor om daar de krant te lezen.

Ondersteuning
Partners, mantelzorgers of vrienden van bezoekers met een geheugenprobleem of beginnende dementie zijn ook van harte welkom. “Respectvol met elkaar omgaan, staat bij ons hoog, zo ook het behoud van de regie over eigen leven”, licht Van Sinttruie toe. Gediplomeerd personeel is aanwezig en kan als erom wordt gevraagd ook informatie of advies geven. Zij worden ondersteund door vrijwilligers. Allen bieden een luisterend oor. 

Geopend
Wie een keer langs wil gaan bij het Odensehuis Sliedrecht is welkom op donderdag van 10.00 – 15.30 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld