Nu kans om bij chemiebedrijf in keuken te kijken

SLIEDRECHT – Wie altijd al eens bij chemiebedrijf Chemours / DuPont op het terrein aan de Baanhoekweg een kijkje wilde nemen, moet dat dit weekend doen. Vrijdag 20 april 2018 stond de poort al open, maar ook zaterdag 21 april 2018 (10.00 – 16.00 uur) en zondag 22 april 2018 (12.00 – 16.00 uur) zijn er OpenPoortDagen.

Vervuild water en de emissie GenX terugdringen met hulp van koolstoffiltering. Wat eigenlijk een proefopstelling was, is zo’n groot succes dat wordt doorgegaan. Het bedrijf zit 75% onder de voorgestelde hoeveelheid GenX-emissie. Je hoort er alles over tijdens de OpenPoortDagen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vijf jaar geleden werd deze mogelijkheid voor het laatst geboden door eigenaar van het terrein Chemours en gebruiker DuPont en daarom is het volgens het bedrijf de moeite waard. Iedereen die kritiek heeft op het bedrijf wordt door het chemiebedrijf uitgenodigd om langs te komen.

Beeldvorming
De onderneming kampt volgens hen met een enorme verkeerde beeldvorming door kleine en grote incidenten de afgelopen jaren. Dat beeld willen ze ombuigen door te laten zien hoe wordt gewerkt, hoe het staat met het milieu, hoe het is met de veiligheid en het personeelsbeleid. Wie een bezoek brengt wordt verwelkomd in een grote partytent met standjes waarin producten te zien zijn, maar ook de burgerraad en je kan in gesprek met leden van de directie in een als Amerikaanse woonkamer ingerichte ruimte. Bovendien kan je met een treintje over terrein rijden en krijg je video’s te zien, waarin een toelichting wordt gegeven. Nu al bijna 2200 mensen hebben zich voor dit weekend aangemeld, maar iedereen is welkom. Hier staat alle informatie.

1 gedachte over “Nu kans om bij chemiebedrijf in keuken te kijken”

  1. Ik zou zeggen, ga kijken in die keuken. Denk kritisch na over wat je ziet en hoort. En stel je vragen!
    Juist omdat ik kritisch ben, ga ik.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld