Notaris moet schadevergoeding betalen in zaak Cinjee

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – In een civiele procedure tegen Koppelaar Notarissen moet het Sliedrechtse kantoor aan een erfgename € 141.232,14 plus de wettelijke rente vanaf 2011 en advocaatkosten aan schadevergoeding betalen.

Koppelaar Notarissen overweegt hoger beroep.

Koppelaar Notarissen hadden volgens de rechter een lening toegestaan aan de toen 78-jarige man, die overigens in begin mei vorig jaar is overleden. Vrijdagmorgen 20 mei 2016 vroegen wij de notaris om een reactie. “De lening die tot de uiteindelijke schade heeft geleid, is zonder enige bemoeienis van ons kantoor tot stand gekomen. Het is zelfs zo dat wij toen we hiervan vernamen, hebben gewaarschuwd voor de risico’s. Wij kunnen ons bepaald niet vinden in de uitspraak van de rechter, omdat deze een vertekend beeld geeft van wat daadwerkelijk besproken is en overwegen daarom ernstig in hoger beroep te gaan”, zegt mr. Hans Koppelaar van Koppelaar Notarissen. 

Cinjee
Cinjee Advies was een onafhankelijk financieel adviesburo, een grote intermediair (tussenpersoon) in verzekeringsland met bijna 260.000 klanten. Ze behoorde tot de 20 grootste intermediairbedrijven van ons land. Op 19 juli 2011 ging dit bedrijf failliet en sleepte talloze gedupeerden mee in haar val. Dit waren niet de klanten, maar wel de partners (die hun eigen bedrijf aan Cinjee verkocht hadden), de investeerders en in sommige gevallen ook personeelsleden. In dit omvangrijke faillissement heeft een aantal gedupeerden ervoor gekozen om een stichting op de richten. Hun totale schade is volgens hun website vele miljoenen euro’s.

Het programma TROS Opgelicht maakte eerder een uitzending over de zaak Cinjee. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld