Nog altijd ‘zeer ernstig’ met coronavirus in regio Zuid-Holland Zuid

SLIEDRECHT / REGIO – De laatste stand van zaken rond het coronavirus. “Het risiconiveau in de GGD regio Zuid-Holland Zuid is ‘zeer ernstig’. Ook op basis van de cijfers van in het ziekenhuis opgenomen inwoners – 96 per 1.000.000 inwoners – is het risiconiveau ‘zeer ernstig’, informeert wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) aan de gemeenteraad. 

De meeste coronamaatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 20 april 2021.

Vooralsnog ziet het er volgens de gemeente Sliedrecht niet naar uit dat De Lockhorst gebruikt gaat worden als priklocatie. Van der Borg: “Is nog niet noodzakelijk bevonden.”

Nieuwe tijd
De avondklok wordt verlengd tot en met woensdag 21 april 2021 om 04.30 uur. Vanaf woensdagavond 31 maart 2021 gaat de avondklok om 22.00 uur in, in plaats van 21.00 uur. Dit houdt in dat het van 22.00 tot 04.30 uur verboden is om zonder geldige reden op straat te zijn. Van der Borg: “Winkels die voornamelijk levensmiddelen verkopen, zoals supermarkten, sluiten uiterlijk om 21.45 uur in plaats van 20.45 uur. Het afhalen van eten bij eet- of drinkgelegenheden mag ook tot 21.45 uur.”

Evenementen
De gemeente Sliedrecht schrijft dat met de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid is afgesproken dat er tot woensdag 5 mei 2021 geen aanvragen voor evenementen kunnen worden ingediend.

9 gedachten over “Nog altijd ‘zeer ernstig’ met coronavirus in regio Zuid-Holland Zuid”

 1. Ben vandaag gevaccineerd in Capelle aan de IJssel met het Comirnaty(BioNTech/Pfizer) vaccin. Niks te kiezen ……

 2. Even wat recht zetten, de uitnodiging die ik gehad heb is via de huisarts, niet via de GGD (of Hugo…) met een begeleidend schrijven van het RIVM. De brief van de huisarts is namelijk persoonlijk geadresseerd, het begeleidend schrijven algemeen.
  De rede heb ik nog niet nagevraagd, maar het zal zijn omdat ik in een risico groep val. Hoe het RIVM dit weet, het zal waarschijnlijk ook via de huisarts zijn.

 3. Wat apart, heb een oproep gekregen voor vaccinatie in de Lockhorst….
  Dan kan je de gemeente om een reactie vragen, maar volgens mij loopt het één en ander via GGD….

 4. Mijn vrouw die jonger is dan ik ontving vandaag een uitnodiging om te worden geprikt in de Lockhorst. Geen vrije keuze prik maar een Astra Zenica! Ik ben dus ouder maar heb geen oproep tot nu toe binnen. Wat een ongelooflijk geklungel en Hugo maar volhouden dat de GGD’s op alles zijn voorbereid. Hugo zal wel weer de smoes hebben dat zijn vrouw schuld eraan heeft

 5. Buiten het feit dat het blijkbaar niet noodzakelijk bevonden wordt om ter plekke een prik locatie te hebben waardoor wij met oma naar Gouda moeten????? kan ik u mededelen dat mijn vrouw en buurman een uitnodiging hebben gekregen om binnenkort gevaccineerd te worden…..jawel….in de Lockhorst. Overigens, de wederhelften niet. Die moeten misschien later?

  Het blijft echt tobben met die versnippering van verantwoordelijkheden. Ik neem de burgemeester dan ook niets kwalijk maar het schetst toch een beeld van wanordelijk vaccinatiebeleid en waardeloze communicatie.

 6. Je moet het niet normeren naar aantal inwoners, maar naar het aantal uitgevoerde tests. Dan zie je dat we nog steeds significant onder de 10% zitten. De piek was zelfs al eind oktober met ca. 18%
  Het aantal uitgevoerde tests varieert heel sterk per week en dat geeft een vertekend beeld.
  Het virus bestaat echt, maar laat je niet te bang maken.

 7. Positieve testen 24 30 Maart per 100.000 inwoners.
  Bij een waarde hoger dan 250 is het risico niveau Zeer Ernstig !

  Voor Sliedrecht is per 1000.000 inwoners 373 Positief getest.

  Advies Op passen en aanpassen geblazen .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld