NL-alert ook in Sliedrecht, terwijl geen sprake is van stanklucht

SLIEDRECHT – Verschillende inwoners van Sliedrecht hebben zaterdag 9 februari 2019 in de vroege ochtend een NL-alert gehad. Aanleiding was hevige stankoverlast uit een tank bij het bedrijf Den Ouden Tankstransport B.V. Cleaning Transport en Repair aan de Edisonweg in Alblasserdam. Door de krachtige zuidwesten wind (code geel) was de stank echter in Sliedrecht niet te ruiken. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zegt dat door de ‘techniek’ het NL-alert ook buiten het stankgebied is ontvangen.

Niet alle op NL-alert geabonneerde inwoners van Sliedrecht kregen overigens een bericht. 

Smeermiddel
Rond 06.30 uur werd de lekkage ontdekt en alarm geslagen. In het stankgebied (lucht van gas / rubber – red.) werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Het is mogelijk petrolad. De stof is een toevoeging aan industriële smeermiddelen, zoals vaseline. Hulpdiensten schaalden op naar Grip 2 koelden de tank. Dat kan uren duren. 

Tekst gaat verder onder tweets.

Er werd in Alblasserdam een opvanglocatie geopend bij cultureel centrum Landvast voor diegenen die in verband met de stankoverlast niet in hun huis kunnen blijven. De stank is tot in Utrecht en Zwolle waarneembaar. Een aantal sportwedstrijden in de directe omgeving van Alblasserdam is afgelast. Zaterdagmiddag kan de wind mogelijk draaien en gaan waaien uit het westen. Hopelijk is dan de overlast een stuk minder. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld