Nieuwslezer straks voorganger in buurgemeente

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dr. Aries van Meeteren uit Sliedrecht doet zondag 10 april 2016 zijn intrededienst als voorganger van de Vrijzinnigen aan de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam, de ‘Kerk met de beelden’. Sinds februari dit jaar werkt hij in de buurgemeente. Van Meeteren is bekend als nieuwslezer bij de regionale omroep RTV Rijnmond. 

Aries van Meeteren: “Het fijne van de vrijzinnigheid vind ik dat daar alle ruimte voor is en dat we binnen de afdeling daarin samen proberen op te trekken.” (eigen foto)

Van Meeteren studeerde Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “In mijn daaropvolgende promotieonderzoek heb ik onder meer aandacht besteed aan de rol van kerken bij het oplossen van conflicten tussen gemeenteleden”, vertelt Van Meeteren op de website Vrijzinnigen.nl. In 2007 werd hij lid van de vrijzinnige geloofsgemeenschap in Sliedrecht en begon hij een studie theologie, later een vrijzinnige opleiding OVP in Bilthoven. In 2014 deed hij daar examen.

Burgemeester
“Geschiedenis, theologie en journalistiek gaan alle drie over mensen. En ze hebben te maken met verhalen van mensen. Wat mij in al die disciplines fascineert, is het zoeken naar betekenissen die verhalen kunnen hebben. Daarnaast gaat het in de drie vakgebieden ook om het zo verstaanbaar mogelijk overbrengen van die verhalen. Daar ligt mijn hart”, zegt Van Meeteren. Burgemeester Roel Augusteijn zal aanwezig zijn bij de intrededienst van Van Meeteren. De eerste burger is ook één van de sprekers tijdens deze dienst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld