Johannes Calvijnschool wint E-waste race

SLIEDRECHT – De Johannes Calvijnschool heeft de E-waste race Drechtsteden gewonnen. Dat werd vrijdag 1 april 2016 bekend. In totaal deden in deze regio 10 scholen mee. Groep 7 van meester Edwin van Meerendonk mocht de school vertegenwoordigen tijdens de race. De E-waste race is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval op te halen.

De kinderen hebben met de E-waste race een schoolreis gewonnen naar Science Center NEMO in Amsterdam, een museum van vijf verdiepingen, waar alles draait om wetenschap en technologie. (Foto gemeente Sliedrecht)

De leerlingen van meester Van Meerendonk hoeven niet lang op de prijs te wachten. Aanstaande maandag 4 april 2016 staat de schoolreis al gepland.

Klus
De wedstrijd duurde zo’n 4 weken. De scholieren gingen met zijn tweeën langs de deuren en haalden in totaal 6500 items op. Bij alleen het inzamelen van afval bleef het niet. Het materiaal moest op school een-op-een worden ingevoerd in de computer, met daarbij een omschrijving. Dat was nog best een klus, volgens Van Meerendonk. Voor elk item kreeg de school punten, die werden bijgehouden op de website E-waste race. Op deze website is ook informatie te vinden over het hoe en waarom van de wedstrijd.

Saamhorigheid
De 26 leerlingen van groep 7 van de Johannes Calvijnschool hadden niet alleen in de Drechtsteden de meeste spullen opgehaald, maar bleken ook landelijk de grootste hoeveelheid elektronisch afval te hebben verzameld. Van Meerendonk vindt het fantastisch dat de school de prijs heeft gewonnen. De gelukkige winnaars genieten nog na. Maar Van Meerendonk kijkt vooral terug op het plezier dat ze tijdens de wedstrijd hebben beleefd met elkaar. “Heel mooi om de saamhorigheid en de samenwerking tussen de leerlingen te zien”, aldus Van Meerendonk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld