Nieuwkomer Lodder stijgt met stip bij GKD 2021

SLIEDRECHT – Hij speelde vele jaren niet bij een vereniging en werd onlangs – tijdens de online competities – lid van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat Rien Lodder goed kan schaken bewijst hij tijdens het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek (GKD) 2021.

Schaker Rien Lodder donderdagavond 1 juli 2021 in actie tijdens het GKD 2021. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Na drie rondes staat hij met twee punten in de subtop. In de derde ronde versloeg hij op overtuigende wijze Sami Al-yassin en daardoor wacht Lodder in de vierde ronde waarschijnlijk één van de favorieten.

Favorieten
Aan kop gaan nu nog drie spelers, die nog een 100% score hebben. Topfavoriet William Gijsen kwam goed weg tegen Adrian Mensing die zijn aanval uiteindelijk succesvol gecounterd zag worden. Hans Klein had veel moeite met Maarten Hartkoren, die in tijdnood echter misgreep, waardoor de oudste deelnemer van het toernooi zich ook medekoploper mag noemen. Tim Schakel had het heel lastig tegen Jurgen de Haan, maar wist na een mindere zet van De Haan alsnog het volle punt binnen te halen. Daardoor is Schakel één van de favorieten voor de eindzege geworden.

Naar winst
Achtervolgers Willem Barendswaard, Peter van den Bergh en de opnieuw verrassend sterk spelende Jaap Euser hebben slechts een halfje achterstand en zijn vastberaden de koplopers uit de gele trui te gaan rijden. Onderaan sloegen de jonkies Willem Theunisse en Ricardo Veen. Theunisse zag Leo Koppelaar al snel voor Sinterklaas spelen, terwijl Veen vanuit verloren stelling zich tegen Mike Boom alsnog naar de winst knokte. Donderdag 8 juli 2021 is de vierde ronde.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld