Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Nieuwe locatie Rode Kruis Alblasserwaard officieel geopend

door Hans van der Aa
PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – De nieuwe locatie van Rode Kruis afdeling Alblasserwaard – waarvan Sliedrecht deel uitmaakt – is vrijdagmiddag 10 januari 2020 officieel geopend in Papendrecht, gevestigd op het adres Buitendijks 2 aan de Ketelweg. Piet van Leenen – penningmeester van het Rode Kruis Zuid-Holland Zuid – verrichte de ‘rode strik-kniphandeling’ tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij tevens de nieuwjaarsborrel werd gevierd. Alblasserwaardse genodigden ontmoetten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij een bezichtiging van de fraaie locatie natuurlijk niet ontbrak.

Penningmeester van Rode Kruis Zuid-Holland Zuid Piet van Leenen verricht na een toespraak met een flink uit de kluiten gewassen schaar de officiële openingshandeling. De scharen voor dagelijks gebruik zijn gelukkig aanzienlijk kleiner… (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Door de samenvoeging  en herstructurering van de regionale afdelingen ontstond er een grote krachtige professionele Rode Kruis afdeling die de hele regio kan bedienen. Daarbij kreeg het bestuur de opdracht om te gaan werken in één vaste locatie in de regio Alblasserwaard. Na een weloverwogen zoektocht van twee jaar werd de huidige locatie in Papendrecht gevonden.

Centraal gelegen
Een mooie centrale locatie op de grens van Sliedrecht en Papendrecht, van waaruit alle activiteiten worden ontplooid en waar ruimte is voor opslag van alle materialen. De loods biedt tevens ruimte voor de bus, die plaats biedt aan acht personen, al of niet met rolstoel. Ook is er ruimte voor een leslokaal. Door de verhuizing naar Papendrecht is de Sliedrechtse locatie aan de Maaslaan overbodig geworden. De nieuwe locatie is voorlopig voor vijf jaar gehuurd, met een optie op nóg vijf jaar.

Veel activiteiten
Wat doet het Rode Kruis allemaal? Het Rode Kruis geeft opleidingen voor onder andere EHBO, Eerste hulp aan kinderen, reanimatie en modules zoals wandelletsel of sportletsel. Dit wordt niet alleen gegeven aan eigen vrijwilligers, maar ook voor externe partijen zoals bedrijven, kinderdagverblijven en (sport)verenigingen. De lessen worden gegeven door gecertificeerde Rode Kruis-instructeurs. Ook de Evenementenhulpvrijwilligers zijn zichtbaar bij  zowel regionale als landelijkje evenementen. Als een lokale organisatie, (sport)vereniging of bedrijf activiteiten organiseert waarbij EHBO-ers nodig zijn, kunnen ze bij het Rode Kruis een aanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan de avondvierdaagse, atletiekverenigingen, wielerrondes of grotere evenementen zoals het Sliedrechtse Baggerfestival. Afdeling Alblasserwaard verzorgt ook (gast)lessen voor het basisonderwijs. Meer informatie is te raadplegen via de website van afdeling Alblasserwaard.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld