Nieuwe locatie DrechtwerkActief geopend aan Leeghwaterstraat

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Aan Leeghwaterstraat 33 is vrijdagmiddag 9 juni 2023 het nieuwe onderkomen van DrechtwerkActief van Drechtwerk geopend. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek aanbieden binnen de ‘inclusieve samenleving’ door middel van werkleertrajecten binnen of via één van de bedrijven van Drechtwerk. Dat is de visie van DrechtwerkActief.

Manager Marina v.d. Broek van DrechtwerkActief knipte bij de entree van het nieuwe pan in het bijzijn van directeur Bram van den Boogaart van DrechtwerkActief (links) en wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van Sociaal Domein een lint door. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De afdeling DrechtwerkActief was veertig jaar gevestigd op de ASVZ locatie Merwebolder. Sinds begin juni verhuisde de werkzaamheden naar het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein Nijverwaard met een ruime werkplaats, die goed bereikbaar is en voldoende parkeergelegenheid heeft. De reden van de verhuizing was dat het ASVZ had aangegeven de ruimte in 2023 zelf nodig te hebben voor de huisvesting van een andere groep vanuit de zorginstelling. 

Lang zoeken
Vrijdagmiddag werd gezegd dat ‘uit het jasje was gegroeid’.  In ieder geval moest worden gezocht naar een andere locatie. Dat viel niet mee en aanvankelijk leek het erop dat DrechtwerkActief weg zou gaan uit Sliedrecht. Dat zou een regelrechte ramp betekenen, omdat veel bewoners van ASVZ actief zijn bij de dienstverlener. Directeur Bram van den Boogert van DrechtwerkActief bij Drechtwerk lichtte dat vrijdagmiddag kort voor de opening toe. Enkele jaren zijn we op zoek geweest naar een andere locatie. Tot makelaar Van Vliet belde dat hij mogelijk wat gevonden had. Dat was bingo! Een goeie locatie, die we op punten binnenshuis hebben aangepast”, sprak Van den Boogert, “Hier werken mensen, die wonen in Sliedrecht.”

Tekst gaat verder onder foto.

Medewerkers van DrechtwerkActief vertellen hier hun verhaal. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Voldoende werk houden
Na het openingsmoment sprak wethouder Cees Paas ‘nog wat mooie woorden’. “Er is een lange periode aan voorafgegaan. Jullie waren bijna naar Dordrecht verhuisd”, sprak Paas, die Van den Boogert en zijn mensen bedankte voor de tomeloze inzet om het leerwerkbedrijf in Sliedrecht te houden. Paas: “Dat betekent het behoud van Drechtwerk in Sliedrecht. Ook dat iedereen meetelt en er toe doet.” Paas benadrukte ook de samenwerking tussen Drechtwerk en Het Bonkelaarhuis. “DrechtwerkActief kan niet bestaan met alleen een plek om te werken. Ik roep dan ook het Sliedrechtse bedrijfsleven op om DrechtwerkActief te steunen. Lever hen werk aan!”, aldus Paas. De gemeente Sliedrecht heeft een financiële bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de nieuwe locatie. Drechtwerk huurt het pand, waarin voorheen het Ricoh Document Center Zuid-Holland zat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld