Nieuwe gezichten bij medische staf volleybalteam Sliedrecht Sport Dames1

SLIEDRECHT – Met de vernieuwde samenstelling van de medische staf is het volleybalteam Sliedrecht Sport Dames1 klaar voor het nieuwe seizoen. Dat bericht de vereniging vrijdag 16 augustus 2019. De eerste officiële wedstrijd staat zaterdag 5 oktober 2019 op het programma, als Apollo 8 in Sliedrecht op bezoek komt voor de Supercup.

Sportarts Tessa Backhuijs volgt bij Sliedrecht Sport teamarts Ton Langenhorst op, die met pensioen gaat. (Foto Femke Hoogland)

Na vijftien seizoenen is teamarts Ton Langenhorst met pensioen gegaan. Hij wordt opgevolgd door sportarts Tessa Backhuijs (35). Zij is werkzaam in het Amphia Ziekenhuis Breda en de Sportpoli Brabant. Daarnaast is ze ploegarts bij de vrouwenwielerploeg Team Liv-CCC en is zelf actief als elite wielrenster.

Krachtprogramma
Oud-Dames1-speelster Lynn Thijssen is komend seizoen coördinerend fysiotherapeut, ondersteund door Else Roos. Tom Baas verzorgt het krachtprogramma, Nathalie Boudrie de mentale coaching en Harold Mourik completeert de medische staf als manueel therapeut.

Technische staf
Naast hoofdcoach Vera Koenen is Mark Roper als assistent-coach aan het team toegevoegd. Still going strong zijn Carel van Rijsbergen als manager en André Schild als data-analist.

Programma
In het weekend na de Supercup barst de competitie los, met als eerste een uitwedstrijd tegen debutant Peelpush. Zaterdag 19 oktober 2019 is de eerste thuiswedstrijd voor Sliedrecht Sport Dames1 in de Eredivisie tegen Flamingo’s-Activia uit Limburg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld