Nieuwe aanplant in groenstrook langs Tiendweg

SLIEDRECHT – De komende weken wordt de groenstrook tussen de Tiendweg en het geluidsscherm van de A15 vanaf het politiebureau tot aan het Willem Dreespark opgeknapt. Dat bericht de gemeente Sliedrecht woensdag 9 januari 2019.

Er komt meer diversiteit in de soorten struiken en heesters. Daardoor wordt de groenstrook aantrekkelijker voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Dit is volgens de gemeente Sliedrecht gunstig voor de biodiversiteit. (Foto gemeente Sliedrecht)

“In de loop van de tijd zijn in de groenstrook langs de Tiendweg enkele heestersoorten gaan overheersen. Deze eenzijdige beplanting wordt grotendeels verwijderd”, zegt de gemeente.

Bron van voedsel
Er komt nu een mix van verschillende soorten voor terug, zoals krentenboompje, liguster, sleedoorn, hazelaar en vlier. Taxus- en laurierstruiken zorgen ervoor dat de strook er ook in de winter groen uitziet. De bessen van deze heesters vormen straks een bron van voedsel voor vogels. Na de werkzaamheden ziet de groenstrook er de eerste maanden nog wat kaal uit, maar vanaf het voorjaar groeit alles weer dicht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden eind januari of begin februari 2019 afgerond.

1 gedachte over “Nieuwe aanplant in groenstrook langs Tiendweg”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld