Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Neva-Ensemble in kerkgebouw Onze Roeping Getrouw

SLIEDRECHT – Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble uit Sint Petersburg in Rusland geeft donderdag 9 januari 2019 een concert in de vrijzinnig hervormde kerk Onze Roeping Getrouw aan Kerkbuurt 157. De aanvang is 20.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk. 

Van begin december 2019 tot half januari 2020 verzorgt het Neva-ensemble een groot aantal optredens door heel Nederland, waaronder in Sliedrecht. (Foto via Onze Roeping Getrouw)

Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Op eigen wijze
Naast de concerten werkt het Neva-ensemble ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en –diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap komt elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, naar Nederland. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan hen besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens ‘De muzikale tovenaars uit Rusland’.

Programma
Het Russische klein koor Neva-ensemble (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste -red.) zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische)componisten. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge waarderingen en vrijwillige donaties in ontvangst te nemen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld