SLIEDRECHT – Juist in deze vakantietijd zijn de augurken rijp en moeten ze worden ingemaakt. Wat dat betreft, trof de Sociale Moestuin het zaterdag 27 juli 2019 niet. De voorzitter van de tuin Mirjam Lankreijer en één belangstellende namen deel aan de workshop ‘Augurken inmaken’ van Thijs.
Hoe doe je dat? Wat komt er bij kijken? En voor hoelang kan je de augurken vervolgens bewaren? In anderhalf uur tijd praatte Thijs de twee deelnemers bij, terwijl de augurken in de glazen potten verdwenen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)
“Het is jammer dat er zo weinig belangstellenden voor de workshop zijn, maar we zitten midden in de zomervakantie”, zegt Lankreijer.
Tekst gaat verder onder tweet.
Het is hartje zomer. Niet zo gek dus dat er nauwelijks aanmeldingen waren voor de workshop #augurkeninmaken op de Sociale Moestuin. Toch ging de workshop door. #tweetbijartikel pic.twitter.com/EWMqJFPzoZ
— Sliedrecht24 (@Sliedrecht24) July 27, 2019
De deelnemers kregen een pot heerlijke en volgens de organisatoren van de workshop ‘eerlijke’ augurken van de Sociale Moestuin mee naar huis.
De pr in Het Kompas deze week, dacht pagina 17 en 21. op de plaats waar al van alles staat.
Had ik dit verwacht?
Ja, simpel.
Warm weer en zomervakantie.
Komkommer nieuws …