Nationaal Baggermuseum pakt ‘Dag van de Vrijwilliger’ op met inloopochtend

SLIEDRECHT – In het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 wordt donderdag 7 december 2023 een vrijwilligersochtend gehouden. Het wordt een inloopochtend voor iedereen, die belangstelling heeft om bij het museum als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Vanuit de verschillende werkgroepen binnen het Nationaal Baggermuseum zijn vrijwilligers aanwezig die je meenemen naar hun werkplek en uitleg geven over de werkzaamheden. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voor hen is er een programma opgesteld. Dat begint meteen ontvangst, waarop je een bak koffie of thee krijgt. Daarna volgt een algemene kennismaking, ga je mee met een vrijwilliger en volgt er een gezamenlijke afsluiting van de ochtend, die om 10.00 uur begint en rond 11.30 uur is afgelopen.

Werkzaamheden
Er is vrijwilligerswerk te doen op diverse gebieden: catering van kleine en grote groepen zowel binnen als buiten de openingstijden van het museum, technische ondersteuning voor het onderhoud zowel aan collectie als gebouw, meehelpen bij schoolbezoeken of het beschrijven van onze collectie. Daarnaast is het ook mogelijk om losse klussen te doen als vrijwilliger. Deze losse vrijwilligersklussen zijn bijvoorbeeld: de snijkop verven of meehelpen tijdens een onderhoudsdag van de BaggerPraktijkTuin.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld