Nationaal Baggermuseum houdt Baggerweek voor ’t hele gezin

SLIEDRECHT – Tijdens de jaarlijkse Baggerweek in het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 is van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 augustus 2019 van 14.00 – 16.30 uur de BaggerPraktijkTuin de hele week geopend. Een leuke activiteit volgens het museum voor het hele gezin.

Ontdek de wereld van de waterbouw: Hoe zou Nederland eruit zien zonder dijken? Hoe werkt een baggermolen en hoe wordt een tunnel onder water gebouwd? In de BaggerPraktijktuin kan iedereen zelf leren baggeren met een baggerbeugel, een mini-kraan besturen en varen met modelboten in het waterbassin. (Foto Nationaal Baggermuseum)

Tijdens de Baggerweek vertellen rondleiders en ervaren baggeraars verhalen over het leven in de baggerindustrie en op zee. In museum maken bezoekers kennis met het heden en verleden van de baggerindustrie. Historische én moderne modellen van baggervaartuigen, prenten en foto’s vormen de basis van de vaste collectie. In het museum wordt de technologische ontwikkeling in de waterbouw zichtbaar en rijke geschiedenis van Sliedrecht vertelt. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld