Nat pak agent en twee verdachten diefstal airpods aangehouden

SLIEDRECHT / DORDRECHT – Twee personen zijn zaterdagavond 27 juni 2020 in Dordrecht aangehouden, nadat zij er in Sliedrecht vandoor waren gegaan. Ze hadden in het Baggerdorp een afspraak met een jongen voor de verkoop van airpods, maar gingen er na ontvangst zonder te betalen vandoor.

(Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De koper was volgens de politie samen met nog een jongen. “Tijdens de verkoop rende de koper ineens weg met de Airpods zonder deze betaald te hebben. De koper sprong op een scooter die zijn ‘vriend’ al had gestart en vol gas reden zij weg”, bericht de politie Lek & Merwede op sociale media.

Nat pak
Agenten die de melding kregen stelden een onderzoek in en al snel werd de scooter met de verdachten erop door ons gespot in Dordrecht. De verdachten wilden niet stoppen en dat liep uit op een achtervolging. De politie kon de scooter de weg blokkeren, waarop deze het water in reed. Eén van de verdachte zwom er vandoor. Hij had echter geen rekening gehouden met de snelheid van één van de agenten, die hem achterna dook in het water. De andere verdachte kon hierop ook worden aangehouden. Beide verdachten zijn zaterdagavond overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. De recherche zoekt de zaak verder uit. Over hun identiteit zijn geen mededelingen gedaan. 

Nat politieuniform en twee verdachten diefstal #Airpods aangehouden💪🏻Zaterdagavond had een jongen afgesproken in #Sliedrecht om zijn Airpods te verkopen. De koper was samen met nog een jongen. Tijdens de verkoop rende de koper ineens weg met de Airpods zonder deze betaald te hebben. De koper sprong op een scooter die zijn “vriend” al had gestart en vol gas reden zij weg. Collega’s die de melding kregen stelden een onderzoek in en al snel werd de scooter met de verdachten erop door ons gespot in #Dordrecht.De verdachten wilden niet stoppen en dit werd een achtervolging. De collega’s konden de scooter de weg blokkeren, waarop deze het water in reed. Eén van de verdachte voelde zich klaarblijkelijk als een vis in het water, want hij probeerde er vandoor te gaan. Hij had echter geen rekening gehouden met de snelheid van onze collega die hem achterna dook in het water. Resultaat: een nat pak en een boef gevangen!De andere verdachte kon hierop ook aangehouden worden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex te Dordrecht. De recherche zal daar de zaak verder onderzoeken. P.s. de collega heeft hierna maar snel zijn reserve-schoenen aangetrokken… Uitleg is na het zien van het filmpje niet nodig.Politie Rotterdam Politie Drechtsteden-Buiten Politie Nederland

Geplaatst door Politie Lek en Merwede op Zaterdag 27 juni 2020

3 gedachten over “Nat pak agent en twee verdachten diefstal airpods aangehouden”

  1. Top gedaan door die agent. Niks anders dan respect voor zulke dienders. Bewijst eens te meer dat agenten moeten beschikken over een goede conditie en durf om hun werk te kunnen doen. Vaak wordt er wat misprijzend over de politie gesproken, daarom extra goed zo’n bericht.

  2. Quote: ‘Over hun identiteit zijn geen mededelingen gedaan’. Omtrent betreffende identiteit is het ‘natuurlijk’ raadzaam de door overheidsdoctrine naïef- geïnstrueerde burger niet op ‘verkeerde gedachten’ te brengen. Gelijk ramkraken valt dit overigens onder ‘kleine criminaliteit’. M.b.t. kleine criminaliteit scoort volgens het CBS een bepaalde bevolkingsgroep van Arabische afkomst veruit meer als gemiddeld. Het is maar goed dat we daar niet -meer- over mogen/kunnen nadenken nietwaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld