Oishi Fusion

Na college buigt komende maand gemeenteraad zich over begroting 2021

SLIEDRECHT – De gemeenteraad van Sliedrecht neemt dinsdag 10 november 2020 een besluit over de begroting 2021. “De investeringen voor de komende jaren sluiten naadloos aan bij de drie kernopgaves uit de Kadernota 2021. Financiële stabiliteit is daarbij het uitgangspunt”, zegt wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Financiën met het oog op de begrotingsbehandeling die avond. De vergadering is van 19.00 – 23.00 uur in de raadzaal in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1. Ook rechtstreeks te volgen via de gemeentelijke website.

Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Financiën is verantwoordelijk voor de begroting 2021. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In de begroting staat wat de gemeente in 2021 precies gaat doen. Het college zegt blij te zijn dat het zonder ingrijpende bezuinigingen kan. Als voorbeeld noemt het college dat de Onroerend Zaak Belasting (OZB) niet omhoog gaat, maar er zijn meer zaken die onveranderd blijven. “Investeringen in de wijken, in veiligheid en in de inclusieve samenleving gaan door. Ook zetten we voorbereidende stappen in de groei en ontwikkeling van de gemeente”, zegt Vat, “Voor 2021 kunnen we een solide begroting presenteren.” Deze is nu nog niet sluitend. De wethouder zegt dat de begroting uiteindelijk in 2024 dat wel is. Vat: “Tegelijk veroorzaakt de coronacrisis ook onzekerheden, die van invloed kunnen zijn op de gemeentelijke financiën.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.
De begroting 2021 hieronder in één oogopslag. Er staat in hoofdlijnen waar het geld in Sliedrecht vandaan komt en waaraan het wordt besteed in 2021. (Afbeelding gemeente Sliedrecht)

Fundamentele veranderingen
Tijdens de begrotingsbehandeling gaan het college en de raad in gesprek over de begroting. “Het mooie aan dit gesprek is dat het college en de gemeenteraad hetzelfde vertrekpunt hebben gekozen”, vult wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) aan, “We hebben de Kadernota goedgekeurd en gaan daarnaar handelen. Deze begroting is een concrete stap naar een mooie toekomst voor ons dorp. Het goede vasthouden en bestendigen. Maar ook fundamentele veranderingen doorvoeren om patronen te doorbreken. Alleen zo bereiken we mooie resultaten!” ​

Plaats een reactie

*=Verplicht veld