Muzikale samenwerking tijdens uitwisselingsavond jeugdorkesten

SLIEDRECHT – In Muziekcentrum C-12 vond zaterdag 12 november 2022 een uitwisselingsconcert plaats door jeugdorkesten van Crescendo Sliedrecht en BazzBrass van de Bazuin uit Gorinchem. Het samengestelde orkest bestond uit ruim 50 jeugdleden van beide verenigingen.

Het drukbezochte concert werd geopend door het C-orkest van Crescendo onder leiding van Johan Donk. (Foto Crescendo)

In de middag repeteerden de orkesten onder leiding van Sterre van Wijgerden gezamenlijk een programma in. De repetitie werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en kennismakingsspelletjes.

Samenspel
De jongste muzikanten van de avond lieten met trots vier werken horen waaronder Scorpion en the Lion Sleeps Tonight. Daana was het de beurt aan Bazz Brass onder leiding van Sterre van Wijgerden met titels als Bohemian Rhapsody en Jungle Book. Het B-orkest van Crescendo onder leiding van Paul Langerman maakte het programma compleet met stukken van Pirates of The Caribbean en een heus Metal stuk door harmonie-orkest. Tot slot kwam na een samenwerking tussen Bazz Brass en het B-orkest ook het C-orkest erbij en sloten de orkesten samen de avond af met Captain Marvel. Een zeer succesvolle muzikale dag voor de jeugd van beide verenigingen en een groot applaus van het vele publiek.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld