Muzikale avond met optreden Guus Bok tijdens Alzheimer Café

SLIEDRECHT -Tijdens het Alzheimer Café maandagavond 5 juni 2023 in grand-café De Biesbosch (in verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200 – red.) is er een muzikale avond. Zanger Guus Bok en zijn pianist treden deze avond op met mooie, herkenbare liedjes. Zij vertolken onder meer het lied over alzheimer: ‘Hou je nog van mij?’. De avond is van 19.30 – 21.30 uur.

Na het optreden door zanger Guus Bok is er ruimte voor een mooi gesprek tussen de artiest en de aanwezigen. Een bijzondere avond met een lach en een traan waar een ieder welkom is.

Tekst gaat verder onder video.

Het lied verscheen uitvoerig in de media en binnen enkele dagen werd dit lied meer dan 150.000 keer bekeken op internet.

Verdrietig verhaal
In 2016 bracht Guus Bok het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’ uit op Wereld Alzheimer Dag. De tekst werd geschreven naar aanleiding van een verdrietig verhaal over een man die elke dag door regen en wind naar zijn vrouw fietste, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer.

Ontspannen
Muziek komt binnen in een hersengebied in het midden van de hersenen, waar ook stress zijn oorsprong vindt. Bij mensen met dementie is dit deel vaak nog lang in tact. Dat betekent dat muziek kan ontspannen en een manier is om contact te maken, ook in een vergevorderd stadium van dementie.

Ervaringen uitwisselen
De bijeenkomsten van het Alzheimer café bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact. Er is voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Tevens zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

Vervoer
Aanmelden is niet nodig. Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld omdat u niet op eigen gelegenheid kunt komen of uw naaste niet alleen kan laten? Neem dan contact op met het Mantelzorgpunt op tel. 0184 – 420539 of per mail mantelzorg@bonkelaarhuis.nl of kijk hier voor meer informatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld