Bibliotheek gaat samen met gemeente kosteloos warmtebeeldcamera’s uitlenen

SLIEDRECHT – Samen met de gemeente Sliedrecht gaat bibliotheek AanZet aan Scheldelaan 1 kosteloos warmtebeeldcamera’s uitlenen. Het startmoment is donderdag 1 juni 2023 om 19.00 uur in het bijzijn van een beleidsadviseur duurzaamheid van de gemeente en kunnen mensen ook terecht met vragen omtrent duurzaamheid en Smart Twin. Dat bericht de bibliotheek vrijdag 26 mei 2023. 

Bent u benieuwd waar uw woning warmte en/of koude lekt? Welke leidingen wel wat isolatie kunnen gebruiken? Waar tocht binnen komt langs kozijnen en kieren? Dan kan je kosteloos de warmtebeeldcamera lenen. (Beeld Flir)

Deze camera klik je op jouw smartphone. Je krijgt direct op beeld te zien waar de lekkages zitten. De beelden zijn makkelijk te begrijpen en daarom weet je meteen waar je eventueel maatregelen kunt nemen, bijvoorbeeld met behulp van tochtstrips, radiatorfolie en leidingisolatie. Of wellicht wil je aan de slag met het grotere werk: dak, vloer, gevelisolatie. Dat scheelt veel geld op de energierekening, brengt meer comfort, zorgt voor betere geluidsisolatie en is goed voor het milieu.

2 gedachten over “Bibliotheek gaat samen met gemeente kosteloos warmtebeeldcamera’s uitlenen”

  1. Zolang er temperatuur verschil is tussen de lucht binnen in huis en de buitengevel dan is dat zichtbaar ook al is die lager of hoger dan de buitengevel.

  2. Dat werkt vooral goed als het buiten erg koud is, dan zijn warmtelekken wel goed zichtbaar. Nu heb je er weinig aan: gevel is warm van de zon, warmtelekken/slechte isolatie niet zichtbaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld