Molendijk houdt taxatiemiddag in bibliotheek AanZet

SLIEDRECHT – Taxateur Arie Molendijk komt dinsdag 16 juli 2024 naar bibliotheek AanZet aan Scheldelaan 1. Tussen 13.00 – 15.30 uur houdt hij een taxatiemiddag. 

Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. (Foto Antiquariaat A.C. Molendijk)

Molendijk taxeert in de bibliotheek oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen en geïllustreerde werken. Maar ook reisboeken, handschriften en oude brieven. Ook foto’s, ansichtkaarten en prenten schat hij op waarde in. 

Taxaties
Molendijk is een bekend taxateur van oude boeken; Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. Molendijk werkt samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

Kosten
De kosten voor een taxatie zijn € 5,– voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25,– tot 50,– euro. De klant krijgt volgens Molendijk alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.” Voor meer Informatie en andere taxatiedagen kun je de website bezoeken van Molendijk Boeken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld