Mogelijkheid om kijkje te nemen bij Sliedrechtse imker

SLIEDRECHT – In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook in de Sliedrecht.

Raymond Coenraats vertelt jonge bezoekers over zijn hobby. Op de foto is een ouderwetse honingslinger te zien. Coenraats gebruikt zelf een moderne roestvrijstalen exemplaar. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Imkerij van-de Baanhoek (Baanhoek 435) en Imkerij Beesboss vertellen over het fascinerende leven van de honingbij, solitaire bijen, hommels en wespen en demonstreren graag wat er komt kijken bij onze mooie hobby.

Verse honing
Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, je kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om je heen. 

Wilde bijen
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden de imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Je kunt hen vragen stellen over het maken van goede solitaire bijenhotels, de perfecte insect en vogel tuin. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld