Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Mogelijkheid om EHBO-opleiding Eerste Hulp te volgen

SLIEDRECHT – EHBO Sliedrecht begint dinsdag 10 september 2019 een cursus Eerste Hulp voor beginners. De lessen zijn van 20.00 – 22.00 uur in het Griendencollege aan de Prof. Kamerlingh Onneslaan 109.

In achttien avonden leer je wat je niet en wel moet doen als iemand hulp nodig heeft bij een ongeluk thuis, op het werk of op straat.

Ook leer je reanimeren bij een hartstilstand. met gebruik van de Automatische Externe Defibrillatorn (AED). Je leert verder om een bewusteloos slachtoffer met ademhaling in de stabiele zijligging te brengen, om een botbreuk te herkennen en te ondersteunen, of een kneuzing, of een ontwrichting of een verstuiking. Maar je leert hoe je om moet gaan als iemand een gif binnen krijgt. 

Helpende hand
Naast het verzorgen van EHBO lessen levert EHBO afd. Sliedrecht ook mensen die bij een evenement aanwezig zijn. “We hebben dit jaar al veertig evenementen voorzien van EHBO’ers. Zo staan we op Koningsdag met een EHBO post, bij diverse braderieën of bedrijfs- en / of sportevenementen. Soms is hun assistentie echt hard nodig”, legt Martin Bezemer van EHBO afd. Sliedrecht uit, “EHBO doe je niet alleen voor je slachtoffer, maar ook voor jezelf. Stel dat er iets gebeurt, dan kan je in vele situaties een helpende hand bieden.”

Eerstehulpverlener
Eén van de belangrijkste onderdelen van je hulpverlening is volgens hem het geruststellen. Bezemer: “Omstanders die niet weten wat ze moeten doen, raken sneller in paniek. Vervolgens doen zij maar wat. En datgene wat er op de televisie gebeurt, is niet altijd juist. Daarom geven wij een opleiding Eerste Hulp. Aan het einde van de opleiding wordt je kennis geëxamineerd door een medisch docent en een instructeur. Slaag je voor het examen, dan mag je jezelf eerstehulpverlener noemen en krijg je het officiële Oranje Kruis diploma.”

Kostenrecht
Deelnemers aan de cursus betalen € 170,– per persoon Een aantal zorgverzekeraars betaalt volgens EHBO Afd. Sliedrecht een deel of alle kosten terug. Meer informatie staat online op de website van EHBO afd. Sliedrecht. Aanmelden kan bij: Martin Bezemer, tel. 0184-421092 of Jopie Visser, tel. 0184-419164 (na 18.00 uur).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld