Model profielzuiger ‘Dejima’ staat voorlopig in werkkamer wethouder

SLIEDRECHT – Het Nationaal Baggermuseum heeft dinsdagmiddag 23 juli 2019 een schaalmodel van het baggerwerktuig tijdelijk in bruikleen gegeven aan de gemeente Sliedrecht. Het miniatuur baggerwerktuig fleurt de ‘nieuwe’ werkkamer van wethouder Ton Spek (CDA) op. De kamer was nogal kaal. Het heeft alleen een vergadertafel en geen werkbureau. 

Remco van de Ven (links) van het Nationaal Baggermuseum overhandigde het model van de ‘Dejima’ aan wethouder Ton Spek. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Spek wil een Sliedrechtse uitstraling in zijn werkkamer. Op een wand komt nog de plattegrond van Sliedrecht. 

Schip
De profielzuiger ‘Dejima’ is gebouwd in 1974 bij The Hakodate Dock Co Ltd in Japan in opdracht van Penta-Ocean Construction Co Ltd. De baggerwerkzaamheden werden uitgevoerd onder leiding van Ballast Nedam. De Sliedrechter Arie Rikkers werkte meerdere jaren als schipper / zuigbaas aan boord van de ‘Dejima’. Het baggerwerktuig was voornamelijk actief in Japan om zand te winnen in de baai bij de voormalige Nederlandse handelspost Dejima bij Nagasaki.

1 gedachte over “Model profielzuiger ‘Dejima’ staat voorlopig in werkkamer wethouder”

  1. Daar heeft mijn vader met heel veel plezier op gewerkt! Hij raakte er niet over uitgepraat! Vooral zijn laatste maanden heeft hij er veel over verteld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld