Micha de Jong nieuwe jeugdkampioen schaken

SLIEDRECHT – Hij is nog maar één seizoen lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar werd donderdagavond 7 juli 2022 wel gekroond als de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht. De 15-jarige Micha de Jong schoot in de Voorjaarscompetitie als een komeet omhoog en werd zodoende terecht de nieuwe jeugdkampioen.

Met een score van maar liefst 77% in 22 partijen werd Micha de Jong (foto) de opvolger van Theo Theunisse, die dit keer als derde eindigde. Jaimy Bakker maakte met een tweede plaats het podium compleet. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De tweede groep werd een prooi voor een ontketende Matthew Terlouw, die met een score van maar liefst 87% de concurrentie voorbleef. Matthew kan zijn talent in het nieuwe seizoen in groep 1 bewijzen. In deze groep eindigde Jelle Peursem keurig als tweede, terwijl Joshua Terlouw en Julian Theunisse de derde plaats deelden.

Snelschaken
Erevoorzitter Jerry van Rekom kon ook bekers uitreiken voor de top 10 van de Snelschaakcompetitie. Daarin bleek Jaimy Bakker duidelijk de sterkste met een score van 76%. Theo Theunisse en de kersverse jeugdkampioen Micha de Jong eindigden als tweede en derde. De top 5 werd verder bezet door Vincent Langstraat (vierde) en Karel Peursem (vijfde). Begin september begint de nieuwe jeugdcompetitie. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld