Met ontsteken Merwemast zijn pleinen Kerkbuurt officieel geopend

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Vanwege corona heeft het allemaal wat langer geduurd. De officiële openstelling van het heringerichte Merwedeplein (bij de HEMA) en het gerealiseerde Horecaplein (Stationsweg / ingang Kerkbuurt) gebeurde zaterdagmiddag 30 oktober 2021 in de stromende regen.

Locatie was het Merwedeplein waar wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie en Project Kerkbuurt samen met voorzitter Eddy Hoogendoorn van Ondernemers Vereniging Kerkbuurt (OVK) de feestverlichting van de Merwemast ontstaken. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De gasten werden vanwege de stromende regen ontvangen in lunchroom Tikkie Bijzonder pal naast de openingsplek. Onder hen waren vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, ondernemers, vertegenwoordigers van de gemeente Sliedrecht, Samen voor Sliedrecht, plannenmakers en (oud-)centrummanagers. Door een nauwe samenwerking en het gezamenlijk vernieuwende plannen smeden, kan gerust gesteld worden dat winkelpromenade Kerkbuurt in enkele jaren is veranderd en meer dan eerder weer bruist. 

Veranderproces
Zowel Vat als Hoogendoorn benadrukten in hun speech hun drang om er samen iets van te maken en dat is volgens hen ook gelukt. Hoogendoorn vond dat er veel is veranderd. Hij noemde onder meer de gezelligheid met de bankjes. “Die zitten soms vol. Als het mooi weer is”, aldus Hoogendoorn. Ondertussen trok een flinke bui over. Vat, de derde wethouder waarmee de winkeliersvereniging in het veranderproces mee te maken kreeg, noemde en roemde de samenwerking waardoor dingen voor elkaar zijn gekregen. “De Kerkbuurt ziet er anders uit, dan zoals ik deze in 2019 heb aangetroffen”, sprak Vat.

Reuring
‘Activiteiten’ is een kernwoord geworden. Mede door de inzet van Samen voor Sliedrecht, veelal in samenwerking met de OVK, wordt de laatste tijd meer op de Kerkbuurt georganiseerd. Van een mini-markt tot de komende weken weer een Sinterklaashuis. Beweging, drukte en bedrijvigheid zijn belangrijk en dat is door de betrokken partijen goed ingezien. Winkelpromenade Kerkbuurt heeft reuring nodig en de vernieuwing past daar prima in. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld