Met de ‘Pasapas’ bewegen tijdens Koningsspelen

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Samen met zo’n zesduizend basisscholen in Nederland namen ook verschillende basisscholen in Sliedrecht op vrijdag 12 april 2019 deel aan de Koningsspelen. De festiviteiten werden ingeluid met het dansen van de Pasapas, die in de afgelopen weken intensief is geoefend.

De gezamenlijke opening van de Koningsspelen van CBS Anne de Vries en OBS Roald Dahl werd ingeluid door directeur Jan Bot van de laatstgenoemde school. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het dansje van vorig jaar – Fitlala – bleek achteraf een beetje moeilijk te zijn. Met de Pasapas van dit jaar was het weer iets eenvoudiger. In diverse lokalen werd deze Kinderen voor Kinderen-dans met behulp van de digiborden uitbundig meegevierd.

Tekst gaat verder onder tweet.

Ontbijt
Dansen en bewegen maakt hongerig. Alle kinderen verzamelden zich in hun eigen klaslokaal om samen van het Koningsontbijt te genieten. Lekker knoeien met boterhammen, ‘gezonde start-boter’, vruchtenhagel, tomaatjes en aardbeienjam.

Activiteiten
Omdat het volgende week vrijdag Goede Vrijdag is, zijn de Koningsspelen dit jaar vroeger gehouden dan gebruikelijk.In diverse speellokalen werd veel bewogen en gesprongen. Woordzoekers, kleuren of knutselen, voor ieder wat wils. Lekker, zo’n dag zonder les van de juf of meester! Op de korfbalvelden langs de Thorbeckelaan waren ook verschillende activiteiten, het weer was toch wel een beetje fris. Op de diverse schoolpleinen waren leuke spelletjes bedacht, zoals bijvoorbeeld touwtrekken en blikgooien. Voor de jongens was voetbal natuurlijk een van de favoriete ‘buitenpleinse’ activiteiten. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld