Merwede/Multiplaat wint kraker tegen KCR

SLIEDRECHT – Op een mooie herfstdag stond zaterdag 19 oktober 2019 de wedstrijd tussen Merwede/Multiplaat en KCR op het programma met als inzet de koppositie van de ranglijst. Beide ploegen maakten er een spannend en doelpuntrijk gevecht van. Uiteindelijk trok Merwede/Multiplaat aan het langste eind met een mooie 25-22 overwinning.

Korfballer Steven Bakker in verdedigende positie. (Foto Bernadette Struijk)

De ploeg uit Sliedrecht heeft de laatste wedstrijden een moeizame start van de wedstrijd gehad. Dat was in deze wedstrijd gelukkig anders. Meteen vanaf het begin was het de bovenliggende ploeg en nam ook de scores het initiatief.

Dichterbij
Via 2-0 en 3-1 nam het de eerste voorsprong van de wedstrijd. KCR kwam terug tot 3-3 en 4-4. Merwede/Multiplaat nam in de fase daarna, onder aanvoering van een loepzuivere Dennis van Eijl, een tussensprint en sloeg een gat van 6 doelpunten. Met nog 10 minuten op de klok stond er een ruime 12-6 voorsprong op het bord. KCR wist dit gat nog enigszins te verkleinen en kwam iets dichterbij. Maar de uitploeg kon niet verhelpen dat er met een 16-12 tussenstand gerust werd.

Gat slaan
Na de rust schoot KCR furieus uit de startblokken en werden de intenties voor de tweede helft snel duidelijk. Binnen tien minuten hadden ze de achterstand volledig weggepoetst en kon de wedstrijd opnieuw beginnen bij een stand van 18-18. Gelukkig was Merwede/Multiplaat op tijd bij de les en kon in vijf minuten tijd een beslissend gat van vier doelpunten slaan: 23-19. Daarmee was het verzet van KCR behoorlijk gebroken. De laatste minuten scoorden de ploegen nog over en weer waarbij het gat nooit kleiner dan 3 doelpunten werd.

Supporters
Bij een 25-22 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een mooie overwinning en knappe teamprestatie van Merwede/Multiplaat. Ook was het volgens Merwede/Multiplaat super om te zien dat er veel publiek op de wedstrijd was afgekomen en allemaal achter de ploeg stonden. Volgende week zegt Merwede/Multiplaat deze steun weer heel goed te kunnen gebruiken als de nieuwe nummer twee van de ranglijst langskomt, Fortis. De wedstrijd begint om 15.30 uur.