Merwede/Multiplaat verliest van DES; Nog niets gewonnen in 2023

VIERLINGSBEEK / SLIEDRECHT – Na verliespartijen tegen VEO en Vitesse, moest het eerste team van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat ook zaterdag 28 januari 2023 de punten aan DES laten. Na een zeer matig begin kwam de ploeg een paar minuten speeltijd tekort om de grote achterstand nog goed te maken. Het werd 17-16.

Speelster Anieke Swets van Merwede/Multiplaat in scoringspositie. (Foto Bernadette Struijk)

Het begin van de wedstrijd was nog wel voor de roodwitten uit Sliedrecht. Binnen een minuut stond er een 0-2 voorsprong op het bord. Dat was ook direct de laatste voorsprong van de avond. Aanvallend wilde de eerste helft maar weinig lukken. Het aanvallende spel was niet goed en ook de schoten waren van matige kwaliteit, waardoor de ploeg vanwege de schotklok een noodschot moest lossen. DES speelde ook niet groots. maar was wel nauwkeuriger in de schoten. Daardoor kon het wat vaker herhalen en liep de ploeg gestaag uit naar een 12-6 voorsprong.

Aansluitingstreffer
Na rust werd meteen de zevende treffer van Merwede/Multiplaat op het bord gezet. De ploeg uit Sliedrecht trok de touwtjes stevig aan in de verdediging, waardoor ook DES moeilijk tot goede aanvallen kwam. Dat gaf Merwede/Multiplaat meer de gelegenheid om zelf in het ritme te komen. Na tien minuten spelen werd de aansluitingstreffer gemaakt (12-11) en was er weer een echte wedstrijd. DES, dat maar moeilijk de korf kon vinden in de tweede helft, begon wel op de belangrijke momenten mee te scoren, waardoor er een marge van enkele doelpunten op het scorebord stond. Ruim twintig seconden voor tijd werd nog eenmaal de aansluitingstreffer gemaakt. Merwede/Multiplaat kreeg de bal echter niet meer terug en had geen kans meer op de gelijkmaker.

Zaterdag thuis
Zaterdag 4 februari moet Merwede/Multiplaat direct uit een ander vaatje tappen, wil het KCR verslaan. De bezoekers uit Ridderkerk komen naar sporthal De Stoep. De wedstrijd begint om 17.30 uur.