Merwede/Multiplaat pakt winst tegen Albatros

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT – Na het gelijke spel van vorige week tegen Kinderdijk was het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat er zaterdag 5 oktober 2019 op gebrand om weer de volledige buit te scoren tegen Albatros in Zwijndrecht. Dat lukte. Het korfbalteam ging met een overwinning van 17-24 van het veld.

Merwede/Multiplaat moest toezien hoe Albatros het initiatief in de wedstrijd nam. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong en voor Merwede/Multiplaat was het aanklampen in het begin van de wedstrijd. De ploeg uit Sliedrecht kwam nog wel terug tot 2-3 maar kon niet verhelpen dat Albatros uitliep naar een 6-3 voorsprong.

Gelijke stand
Er ging in de beginfase een hoop mis in de communicatie, kansen werden gemist en de ploeg had moeite met fysieke spel van Albatros. Na de time-out werd het spel iets statischer neergezet en kon Merwede/Multiplaat meer herhalen waardoor het langzaam weer richting Albatros kroop met zelfs een voorsprong van 8-9. Op slag van rust scoorde Albatros nog een vrije bal waarmee de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Scherper en fouten
Merwede/Multiplaat knalde daarna de kleedkamers uit.  Via 9-11 en 10-13 zette de uitploeg meteen de toon voor de tweede helft. Albatros kwam nog eenmaal dichtbij tot 12-13. Daarna was het eenrichtingsverkeer en liep Merwede/Multiplaat gestaag uit naar een riante voorsprong. Er werd een stuk scherper geschoten en Albatros maakte veel fouten in de verdediging waardoor de bal met regelmaat op de stip belande. Aan het einde schommelde de score tussen de 5 en 7 doelpunten verschil. De scheidsrechter blies uiteindelijk af bij een stand van 17-24. Volgende week staat een confrontatie met mede koploper KOAG op het programma. In Krimpen aan de IJssel begint de wedstrijd om 15.30 uur. 

2 gedachten over “Merwede/Multiplaat pakt winst tegen Albatros”

  1. Dacht even, Iris Bakker-v. Eijl weer actief in het 1e. Maar kwam spoedig tot de ontdekking dat het een foto was van een paar jaar geleden. De tegenstander ook toen, was Albatros. Het betrof wel een thuiswedstrijd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld