Merwede/Multiplaat laat kracht zien tegenover Kinderdijk

SLIEDRECHT – Na de klinkende overwinning van vorige week volgde zaterdag 18 september 2021 een moeizamere wedstrijd tegen het Molenlandse Kinderdijk. De Sliedrechters wonnen de wedstrijd tegen de hoofdmacht van met 14-17.

Mariëtte van der Sman een reboundduel tegen Kinderdijk. Het spel mocht dan misschien iets minder frivool zijn deze wedstrijd, Merwede/Multiplaat heeft wel aangetoond dat het zelfs dan een mooie teamprestatie kan neerzetten. (Foto Jeroen van der Sman)

De wedstrijd begon met over en weer doelpunten. Merwede/Multiplaat liet zich echter niet van de wijs brengen en door goed collectief verdedigen stelde het voor rust orde op zaken en herstelde een verschil. Het was 6-10 toen voor de rust werd gefloten. Daarna startte Merwede/Multiplaat onrustig met enkele pass-fouten waardoor Kinderdijk weer dichterbij kwam. Later ging Merwede/Multiplaat geconcentreerd spelen en konden ze de voorsprong uitbouwen. De doelpunten van Kinderdijk moesten van enkele personen komen, maar ook zij hadden moeite om te scoren onder andere door het goede verdedigen van Steven Bakker en de rest van zijn vak. Merwede/Multiplaat bleef daarentegen gevaarlijk over meerdere schijven.

Toenemende druk
Helaas brak er aan het einde van de wedstrijd toch een doelpuntloze periode aan voor Merwede/Multiplaat waardoor het maximale gat van vier doelpunten langzaamaan begon te slinken. Er werd hard gestreden voor elke bal en goed collectief verdedigd, maar het aanvalsvak kreeg de bal even niet meer door de korf ondanks enkele goede aanvallen. Kinderdijk kon daardoor toch het gat verkleinen, 14-15, maar ging tegen de klok korfballen. Merwede/Multiplaat bleef beheerst korfballen onder de toenemende druk en besliste uiteindelijk de wedstrijd door een rake vrije bal. Door een goed uitgespeelde kans mocht de uitstekend spelende Tessa Visser, die een plaag was voor haar directe tegenstander, met een strafworp de eindstand bepalen op 14-17. Met de volle buit uit twee wedstrijden blijft Merwede/Multiplaat koploper. Volgende week treedt het op onze eigen velden aan tegen KOAG om 15.30 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld