Merwede/Multiplaat komt met punten terug uit Barendrecht

BARENDRECHT / SLIEDRECHT – Na het verlies van vorige week tegen Vriendenschaar, had Merwede/Multiplaat zaterdagmiddag 29 oktober 2022 wat recht te zetten. Ze moesten het opnemen tegen Vitesse uit Barendrecht. Op deze warme herfstdag was er veel publiek op de wedstrijd afgekomen. De wedstrijde leverde een goede en verdiende overwinning op voor de ploeg van Arthyn Muller en Theo Struijk, 13-19.

Rianne Swets in scoringspositie. (Foto Bernadette Struijk)

In de eerste speelronde stonden Vitesse en Merwede/Moltiplaat ook al tegenover elkaar. Die wedstrijd werd toen gewonnen door Merwede/Multiplaat.

Gelijk opgaand
Na het fluitsignaal kwam Vitesse via een rake vrije bal op voorsprong. Kort daarna via al snel de 2-0 via een schot van afstand. Gelukkig was Merwede/Multiplaat bij de les en via een schot van Robbert Bakker kwam de ploeg op 2-1. Niet veel later werd de stand gelijk getrokken. In de beginfase van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd. Om en om werd er door beide ploegen steeds gescoord. Aan het einde van de eerste helft zorgde Fleur Janmaat met twee schoten van afstand voor een verschil van twee op het scorebord. Bij het rustsignaal ging de ploeg uit Sliedrecht met een 7-9 voorsprong de kleedkamer in.

Voorsprong
De ploeg van Arthyn Muller en Theo Struijk kwam goed de kleedkamer uit. Dennis van Eijl schoot na rust direct de 7-10 binnen. Merwede/Multiplaat bleef rustig en bouwde de voorsprong uit. Na de 9-15 van Jeffrey van Son halverwege de tweede helft was het gedaan met Vitesse. Merwede/Multiplaat bleef tot het eind goed verdedigen en er werden lange aanvallen gespeeld. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er nog om en om gescoord, maar dat maakte voor de uitslag niet meer uit. De scheidsrechter floot af bij een stand van 13-19 in het voordeel van Merwede/Multiplaat.

Zaal in
Zaterdag 12 november 2022 om 20.00 uur speelt de selectie van Merwede/Multiplaat een uitwedstrijd tegen Animo uit Geldermalsen.  Donderdag 17 november en zaterdag 19 november 2022 neemt de selectie deel aan het Vriendenschaar toernooi in Hardinxveld-Giessendam. Daarna op naar het zaalseizoen, dat eind november begint.