Merwede/Multiplaat is gewaagd aan eerste korfbalteam HKC

BOVEN-HARDINXVELD / SLIEDRECHT –  Het eerste team van korfbalvereniging Merwede / Multiplaat speelde zaterdag 25 mei 2019 een streekderby tegen HKC in Boven-Hardinxveld. De teams waren aan elkaar gewaagd. Op een prachtige korfbaldag is het Merwede/Multiplaat niet gelukt om broodnodige punten binnen te slepen. Hetzelfde spelbeeld als de afgelopen weken waarbij Merwede/Multiplaat voldoende kansen creëert maar onzuiver is in de afronding en dus heel de wedstrijd achter de feiten aanloopt. De wedstrijd werd nipt verloren met 19-17.

(Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Beide ploegen hadden in de beginfase moeite om de korf te vinden. Pas na 8 minuten wist HKC de score te openen. Net daarvoor viel er een HKC dame op het ook zwaar geblesseerd uit. Hopelijk valt de blessure mee en heeft ze een voorspoedig herstel!

Achterstand rust in
Na de 1-0 viel al snel ook het tweede doelpunt voor HKC. Merwede/Multiplaat kon pas na 14 minuten de eerste score noteren. Maar deze score werd meteen gecounterd door HKC waardoor er halverwege de eerste helft een 3-1 stand op het scorebord stond. HKC zette in deze fase aan waardoor zij tien minuten later een gaatje van vier geslagen hadden: 6-2. Beide ploegen scoorde nog een paar keer over en weer waardoor ze beiden gingen rusten een 9-5 ruststand.

Inlopen punten
Merwede/Multiplaat zette wel aan om dichterbij te komen. Maar het was behoorlijk stuivertje wisselen met de doelpunten. Elke keer als Merwede/Multiplaat het gat terugbracht naar 3 doelpunten kon HKC al snel het gat weer vergroten naar 4. Bij 14-12 kwam het verschil eindelijk weer op 2. Maar in rap tempo stond HKC ook weer 17-12 voor. Met nog tien minuten te spelen zette Merwede/Multiplaat nogmaals aan. Het gat werd steeds kleiner maar het heeft geen aanspraak meer kunnen maken op een punt, eindstand 19-17.