Merwede/Multiplaat incasseert in sporthal De Stoep eerste nederlaag

SLIEDRECHT – Er is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van het eerste van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat in competitieverband. Waar het vorige week tegen Albatros de korf gemakkelijk kon vinden, had het zaterdag 7 december 2019 de grootste moeite mee tegen Kinderdijk. Na heel de wedstrijd achter te hebben gestaan, is de uitslag van 21-23 dan ook terecht.

Merwede/Multiplaat kwam nog wel op een 1-0 voorsprong. Maar dat bleek ook de enige voorsprong in de wedstrijd te zijn. Kinderdijk liep al snel uit naar een 2-5 voorsprong. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De thuisploeg vocht zich bij een 6-6 stand wel weer naast Kinderdijk, maar kon niet verhelpen dat de bezoekers toch weer een flinke marge pakte van 6-10. De doelpunten vielen vlak voor rust om en om waardoor het gat van 4 gehandhaafd bleef en de ploegen met 10-14 de kleedkamers opzochten.

Slotoffensief te laat
Na rust kwamen beide ploegen moeilijk op gang en duurde het even voordat er een doelpunt viel. Uiteindelijk was het Kinderdijk dat de score wist te openen in de tweede helft. Dit doelpunt werd meteen gecounterd. Kinderdijk liep daarna zelf uit naar 6 doelpunten verschil. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kon Merwede/Multiplaat dichterbij kruipen. Het slotoffensief was echter te laat en niet voldoende waardoor de eerste nederlaag een feit is: 21-23.

Komende zaterdag
Volgende week krijgt het team de kans om zichzelf weer te herstellen. Merwede/Multiplaat gaat dan de lastige uitwedstrijd  bij Fortis tegemoet. De wedstrijd in Vlissingen begint om 20.00 uur.