Merwede/Multiplaat herpakt zich tegen RWA

SLIEDRECHT – Na de verloren punten van de laatste drie wedstrijden had de korfbalploeg van Merwede/Multiplaat zaterdag 16 oktober 2021 wat recht te zetten. Met deze week RWA op het programma, de ploeg uit Rhoon. Na een moeizame eerste helft, maakte Merwede/Multiplaat 1 in de tweede helft het verschil. Eindstand 16-9.

Dennis van Eijl met de doorloopactie. (Foto Bernadette Struijk)

Alle omstandigheden waren gereed voor een mooie middag korfbal. De zon die doorbrak net voor aanvang van de wedstrijd, de supporters van zowel Merwede/Multiplaat als RWA die zich in grote getalen verzameld hadden aan het veld en twee ploegen die klaar waren voor een sportieve wedstrijd.

Vechtlust
De 1-0 stond in korte tijd op het scorebord door Vincent. Helaas was het daarna de uitploeg die het initiatief nam. RWA scoorde vier keer op rij en bracht de stond op 1-4. Gelukkig herpakte de thuisploeg zich op tijd en kon dichterbij komen. Beide ploegen kwamen lastig tot score in de eerste helft waardoor er hard gevochten werd voor elk doelpunt. Met deze vechtlust kon de thuisploeg de score omdraaien en met een stand van 6-5 gaan rusten. De opdracht was voor de tweede helft was duidelijk: scoren! Daar wist de ploeg onder leiding van Raymond Mollet wel raad mee in de eerste minuten na rust. Er worden mooie, goed uitgespeelde aanvallen neergezet waardoor Rianne, Vincent en Dennis tot scoren konden komen. In slechts acht minuten wordt de voorsprong van 6-5 uitgebreid met vijf doelpunten naar 11-5.

Teamwork
Toch gaf RWA zich niet zo snel gewonnen. Gelukkig had Merwede/Multiplaat het verdedigend goed op orde. Er werd als collectief verdedigd en ondanks de dat RWA veel kon herhalen, hielden we het geduld zonder overtredingen te maken. Dat werd beloond, want RWA kwam na rust maar viermaal tot scoren. Een mooi staaltje teamwork! Het laatste kwartier werd weinig gescoord. RWA kwam nog dichterbij tot 13-7, maar een fraaie doorloopbal van Sanne en een slim balletje onder de korf van Robbert, zorgden ervoor dat de Sliedrechtse ploeg niet meer in de problemen kwam. Dennis mocht met een schot de eindstand bepalen op 16-9. Een goede wedstrijd om op voort te bouwen met veel verschillende doelpuntenmakers. Zaterdag 23 oktober 2021 speelt Merwede/Multiplaat 1 om 16.30 uur in Barendrecht tegen Vitesse (Ba) 1. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld