Merwede/Multiplaat heeft smaak te pakken; Winst op Phoenix

ZOETERMEER / SLIEDRECHT – Vorige week haalde het eerste team van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat sinds lange tijd weer een overwinning binnen, toen ze op bezoek waren bij Alo. Zaterdag 18 februari 2023 mocht de ploeg afreizen naar Phoenix in Zoetermeer en kwam met punten terug. Het werd 11 – 19. Opnieuw winst!

Een paar weken terug wist Merwede/Multiplaat in de thuiswedstrijd al een mooie overwinning te behalen op Phoenix. Nu mocht de ploeg naar Zoetermeer om weer hetzelfde op de mat te leggen.

Ondanks dat Phoenix onderaan staat, bleek dit geen gemakkelijke opgave. Er waren wat blessures, waardoor er in een andere opstelling werd gespeeld. Gelukkig hebben we een brede selectie en kon Mark van Eijl in de basis beginnen.

Enige wapenfeiten
Na het eerste fluitsignaal kwam de ploeg van Arthyn Muller en Theo Struijk maar langzaam op gang. Na vijf minuten stond het slechts 1-2. Er werd niet altijd gekozen voor de goede kansen en de bal wilde niet door de mand vallen voor Merwede/Multiplaat. Verdedigend had het eerste team het wel aardig op orde, waardoor Phoenix niet ver kon uitlopen. Ze wisten wel met een paar verre schoten een voorsprong te creëren van twee doelpunten verschil (6-4). Dat bleken ook de enige wapenfeiten van de ploeg uit Zoetermeer. Merwede/Multiplaat liet zich niet gek maken en ging gestaag verder. De teams gingen rusten met een stand van 7-8.

Controle kwijt
De speech van Arthyn had goed geholpen, want na rust kwamen de eerste vier doelpunten van de kant van de Sliedrechters. Daardoor was er een gat geslagen en had Phoenix het gevoel dat ze de controle kwijt waren. De wedstrijd werd vervolgens makkelijk uitgespeeld. Helaas vielen de doelpunten bij een paar mooie combinaties net niet en daardoor bleef de einduitslag steken op 19-11. De komende twee zaterdagen geniet de selectie van de voorjaarsvakantie, maar zaterdag 11 maart 2023 zijn ze weer terug in sporthal De Stoep. Merwede/Multiplaat 1 start om 17.40 uur tegen DVS 1.