Gratis training over dementie voor mensen in kappersvak

SLIEDRECHT – Initiatiefgroep Dementievriendelijke samenleving West-Alblasserwaard organiseert trainingen over dementie voor kappers. Bij voldoende belangstelling gebeurt dat dinsdag 28 maart 2023 om 18.00 uur in het Odensehuis aan Kerkbuurt 137. De trainingen, die gratis zijn, worden ook in Papendrecht en Alblasserdam gegeven.

In kapsalons komen regelmatig mensen met dementie. Maar dat is niet altijd meteen duidelijk. Daardoor kunnen soms ongemakkelijke en zelfs vervelende misverstanden ontstaan. (Stockfoto)

De training is inclusief maaltijd (ontbijt of pizza). De training geeft – na aanvraag – bovendien recht op het keurmerk ‘Dementievriendelijke onderneming’. Over dat laatste volgt meer informatie tijdens de training. 

Veel mee te maken
De training – die speciaal gericht is op situaties bij kappers – helpt om signalen van dementie te herkennen en er dan op een respectvolle manier op te reageren. “Juist mensen met dementie willen er meestal goed verzorgd uitzien. Ook mantelzorgers hebben daar veel oog voor. Kappers zijn dus een beroepsgroep waar mensen met dementie veel mee te maken hebben zegt voorzitter Arie Slob van Alzheimer Nederland, afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard. 
Aanmelden voor uiterlijk vrijdag 24 februari 2023 per e-mail: vergeetmijnietjaar@gmail.com

Plaats een reactie

*=Verplicht veld