Merwede/Multiplaat blijft in overgangsklasse en verstiert kampioensfeest KCR

RIDDERKERK / SLIEDRECHT – Titel of degradatie? Voor de korfballers van Merwede/Multiplaat 1 was het zaterdag 14 oktober 2023 een belangrijke dag. De beslissende speelronde van de najaarscompetitie was bij KCR in Ridderkerk. Er werd gewonnen met 12-17 en dat had gevolgen voor de tegenstander. 

Handhaving is dus een feit en dat had op voorhand niemand bij Merwede/Multiplaat verwacht met deze grotendeels vernieuwde, jonge, onervaren maar ook leergierige ploeg. (Foto Bernadette Struijk)

In de heenwedstrijd was KCR ook al verslagen en waarom niet in het hol van de leeuw het nog een keer doen. De gretigheid spatte er meteen af en de touwtjes werden gelijk in handen genomen. Met veel beleving, passie en strijd, maar ook met zeer prima spel liepen de rood-witten snel uit. Via 0-2, 3-6 was het na 21 minuten 4-8 en groeide het besef dat er iets moois ging gebeuren. Het thuispubliek, dat zich er heel iets anders van had voorgesteld, werd steeds stiller en de meegereisde Sliedrechters gingen steeds meer los. Dat gaf de ploeg nog meer vertrouwen. De rust werd behaald met een 5-8 stand.

Bloemen en champagne
Het was zaak om direct na de rust goed te starten wat al een paar keer niet goed gelukt was, maar dit keer werd er direct in de eerste aanval weer gescoord. KCR probeerde met good old Remon de Vos (die in de basis startte) nog wat terug te doen maar hij werd geweldig verdedigd door de sterk spelende Dennis van Eijl. Met nog een kwartier te gaan stond het 8-13 en zag je dat de ploeg dit niet meer uit handen ging geven. Met zoveel vertrouwen werd de wedstrijd goed uitgespeeld met soms prachtige aanvallen en dito goals. Via 9-14 werd het uiteindelijk een 12-17 overwinning voor Merwede/Multiplaat en gingen de bloemen en champagne bij de Ridderkerkers weer het clubhuis in. 

Zaalkorfbal
Het team gaat met goed vertrouwen de zaal in. Nu heeft de selectie even een weekje rust om vervolgens weer de eerste oefenwedstrijd in sporthal de Stoep te gaan spelen op donderdag 26 oktober tegen Vriendenschaar uit Bodegraven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld