Mensen met weinig geld krijgen gratis mondkapjes van gemeente

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht geeft herbruikbare mondkapjes aan inwoners met een minimum inkomen. Dat maakt de gemeente Sliedrecht vrijdag 23 oktober 2020 bekend. SGP-ChristenUnie en PRO Sliedrecht hadden hier eerder vragen over gesteld tijdens een raadsvergadering.

Dit zijn enkele mondkapjes. Ze zijn gemaakt door een ondernemer uit Sliedrecht, zijn wasbaar en kunnen worden hergebruikt. (Foto gemeente Sliedrecht)

De gratis mondkapjes zijn voor inwoners die financieel weinig tot geen ruimte hebben om zelf mondkapjes aan te schaffen. Vanaf vandaag, vrijdag 23 oktober 2020, worden ze aan de inwoners met een minimum inkomen verspreid. De mondkapjes zijn af te halen bij de Voedselbank en de Sociale Moestuin.

Dorpsfonds
Doordat de mondkapjes herbruikbaar zijn worden deze inwoners niet op extra kosten gejaagd en het is duurzaam. Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn: “Het idee past uitstekend in het dorpsfonds dat we in 2021 vanuit de Kadernota 2021 inzetten voor Sliedrecht. Vooruitlopend op dat dorpsfonds hebben we 500 herbruikbare mondkapjes laten maken in Sliedrecht voor inwoners die op het minimum leven.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld