Memorabel dubbelconcert Sursum Corda en Ichthus in Beth-El Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het was zaterdagavond 23 september 2023 de eerste keer dat er in de nieuwe Christelijke Gereformeerde Kerk Beth-El aan de Kerkbuurt een concert van deze omvang werd georganiseerd. Het concert werd verzorgd door het Christelijk gemengd koor Sursum Corda in combinatie met het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus. De kerkzaal zat met de vele bezoekers en zo’n 190 koorleden helemaal vol.

Gemengd koor Sursum Corda zingt in de ‘eigen’ kerk en laat het publiek genieten van een gevarieerd programma. De akoestiek van de kerkzaal is mede door het opnieuw geïntoneerde orgel en – niet te onderschatten – het zuivere stemvolume van de ‘Mannen van Ichthus’ dik in orde. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De avond werd geopend en afgesloten door emeritus-predikant K. Hoefnagel. Gemengd koor Sursum Corda stond onder leiding van Edwin van Dijk en Martin Zonnenberg dirigeerde het mannenkoor Ichthus. Op piano speelde Gert-Jan Scherff en het orgel werd bespeeld door Martin Mans, die tijdens twee improvisaties een stukje van zijn kenmerkende ‘powerplay’ ten gehore bracht. De beide koren zongen ieder in twee sessies, afwisselend na elkaar. Dat is niet eenvoudig met koren van een dergelijke omvang, maar alles verliep gedisciplineerd.

Tekst gaat verder onder foto.

Programma
Gemengd koor Sursum Corda bracht onder andere ten gehore: ‘Heel ons leven’ (J. Kramer), ‘Lied van Hoop’ (M. den Toom) en ‘Hij, die op Gods bescherming wacht’ (Psalm 91, arr. M. den Toom). Het programma van mannenkoor Ichthus omvatte onder andere: ’t Hijgend hert, der jacht ontkomen’ (Psalm 42, trad., bew. Klaas Jan Mulder), ‘k Sla d’ogen naar ’t gebergte heen’ (Psalm 121, trad., bew. Martin Zonnenberg) en ‘Een toekomst vol van hoop’ (Adrian Roest, bew. J. Kramer). Op het programma stonden ook enkele liederen in samenzang.

1 gedachte over “Memorabel dubbelconcert Sursum Corda en Ichthus in Beth-El Kerk”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld