Meivakantie begint met filmdag in Baggermuseum

SLIEDRECHT – In de meivakantie organiseert het Nationaal Baggermuseum tal van activiteiten voor elke leeftijd. De inmiddels bekende filmdag vindt plaats op zaterdag 23 april 2016. De BaggerPraktijkTuin is tijdens de meivakantie open en staat in de tweede week in het teken van ‘de week van het water’.

De filmdag heeft het thema ‘Baggeren voor Bruggen’. Het aanleggen van een brug is een kunstwerk. (Foto Nationaal Baggermuseum)

Tijdens de filmdag worden beelden vertoond van het baggeren en bouwen van verschillende bruggen zoals de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Het zijn stevige constructies en er komt veel gewicht op de pijlers te staan. Er moet rekening worden gehouden met het verkeer wat er overheen rijdt, met de schepen die er onderdoor moeten varen en met alle weersomstandigheden. Voor het maken van een stevige ondergrond is baggeren onmisbaar. Baggeraars verwijderen de bovengrond en verdichten de bodem. Ook de bouw van de Maastunnel komt aan bod.

Voorstellingen
De films bestrijken een periode van bijna tachtig jaar. Bezoekers kunnen kiezen uit twee voorstellingen: de eerste begint om 11.10 uur en duurt tot 14.00 uur. In de lunchpauze zijn huisgemaakte soep en vers belegde broodjes verkrijgbaar. De tweede voorstelling begint 14.15 uur en duurt tot 17.00 uur. Het exacte programma vindt u op de website. Daar is ook meer te zien over de BaggerPraktijkTuin en “de week van het water”. 

Openingstijden
Het Nationaal Baggermuseum is open van dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij parkeren op eigen terrein. Elektrische fietsen kunnen gratis worden opgeladen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld