Oishi Fusion
VeiligGoed

Meetups Gereformeerde Kerk met als thema ‘Is er meer?’

SLIEDRECHT – Voor wie seculier is en geen religie aanhangt, kan de Meetup van de Gereformeerde Kerk interessant zijn. “We hebben beslist niet de bedoeling om te bekeren, maar willen alleen de ruimte bieden om rustig na te kunnen denken over de grotere vragen van het leven”, verduidelijkt mede-initiatiefnemer ds. Alexander Veerman.

Samen met Job van Achterberg geeft Veerman komende weken drie keer een Meetup. Van Achterberg is een ervaren zoeker en ICT-er. Veerman is de predikant van de Gereformeerde Kerk (PKN). “We hechten waarde aan een open debatruimte waar alle vragen zonder oordeel gesteld mogen worden”, aldus Veerman. Locatie voor de drie Meetups is de kantine van Brandweer Sliedrecht aan Middeldiepstraat 44. Deze staan gepland van 20.00 – 22.00 uur woensdag 22 januari 2020, woensdag 5 februari 2020 en woensdag 19 februari 2020.

Inhoudelijk
Tijdens de eerste Meetup wordt ingegaan op de betekenis van het leven, wat geeft de zin en wat doen we hier. Alexander Veerman: “Wanneer je jezelf als niet gelovig beschouwt, maar als seculier of atheïst, of als je niet zo goed weet wat je met het geloof aan moet, maar ondertussen wel allerlei vragen hebt over ethiek, betekenisverlening, hoop en of er meer is dan we kunnen voelen en zien, zijn deze “Meetups” echt iets voor jou!” In de tweede bijeenkomst gaat het over de vraag of er een objectieve moraliteit is en of er een waarheid is die we kunnen kennen. Het raakt ook aan de vraag naar het kwaad. Tot slot wordt in de derde Meetup ingegaan op de vraag wat hoop is en of er meer is tussen hemel en aarde.

Aanmelden
Wie zich voelt aangesproken, kan zich aanmelden door te bellen naar: tel. 06-83663420. 

1 gedachte over “Meetups Gereformeerde Kerk met als thema ‘Is er meer?’”

  1. Leuk dat deze kerk je niet opdringt, praten met buitenstaanders kan je blik verruimen en voorkomt dat je gaat navelstaren en het voorkomt dat je gaat denken dat je altijd gelijk moet hebben

Plaats een reactie

*=Verplicht veld