Meetup opmaat voor bezoek donderdag van gedeputeerde Koning?

door Peter Donk
DEN HAAG / SLIEDRECHT – Gedeputeerde Anne Koning (PvdA) van Wonen en Ruimtelijke Ordening bij de Provincie Zuid-Holland brengt donderdagmorgen 26 januari 2023 een bezoek aan Sliedrecht. Dat bezoek heeft alles te maken met de bouwplannen in Sliedrecht-Noord, waarvoor de gemeente Sliedrecht en een aantal commerciële partijen woensdag 19 januari 2023 een intentieverklaringen tekenden. De Provincie Zuid-Holland is een belangrijke partij als het gaat om het daadwerkelijk kunnen uitvoeren van de plannen, waar begin december 2022 minister Hugo de Jonge (CDA) voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening zich al positief over uitliet tegenover online krant Sliedrecht24. Is de opmaat voor donderdag de Meetup van dinsdag 24 januari 2023?

Gedeputeerde Anne Koning (PvdA) van Wonen en Ruimtelijke Ordening bij de Provincie Zuid-Holland. Donderdag 26 januari 2023 komt ze naar Sliedrecht voor een werkbezoek. (Foto Provincie Zuid-Holland)

Tijdens de Meetup zijn ‘acht kansen voor mobiliteit’ gepresenteerd. “Deze studie is ter inspiratie voor aansprekend mobiliteitsbeleid en doordachte ruimtelijke ordening die passen bij de grote opgaven van deze tijd”, schrijft de provincie, die verder spreekt van ‘frisse ideeën vóór Zuid-Holland, die het leven ook prettiger kunnen maken.’ De woningbouwplannen in Sliedrecht-Noord pal aan de MerwedeLingeLijn zouden daar zo maar in kunnen gaan passen. 

Tekst gaat verder onder tweet. 

De hoofdboodschap, de acht kansen, is volgens de provincie woningen bouwen bij voorzieningen en hoogwaardig OV (15-minutenstad); Prioriteit voor lopen en fietsen, ruim baan voor openbaar vervoer, deel meer voertuigen en creëer naadloze overstap tussen fiets, OV, deelvervoer & auto en als het gaat om technologie: groene mobiliteit, circulaire infrastructuur en smart mobility. Dat moet de ogen bij de gemeente Sliedrecht doen fonkelen en een brede lach om de mond geven. Want met deze uitgangspunten komen de plannen in Sliedrecht-Noord dicht bij de plannen van de provincie. Of dat werkelijk zo is, moet donderdag blijken. 

1 gedachte over “Meetup opmaat voor bezoek donderdag van gedeputeerde Koning?”

  1. Zo benieuwd of de gedeputeerde de rug recht zal houden tbv het ‘groene hart. Dit gezien eerdere uitspraken van de provincie inzake natuurbehoud ook ten noorden van het spoor bij sliedrecht cq geen woningbouw aldaar….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld