Meer schade aan gemeentelijke eigendommen

SLIEDRECHT – De jaarwisseling is in Sliedrecht relatief rustig verlopen. Er waren behalve een brand in een flat aan de Valkhof geen grote incidenten. De schade aan gemeentelijke eigendommen is met ruim € 11.000,– wel hoger dan bij de vorige jaarwisseling. Toen bedroeg de schade ruim € 7.700,–. Dat bericht vrijdag 6 januari 2017 de gemeente Sliedrecht.

Naast containerbranden zijn acht gele afvalbakken, een bushokje, een speeltoestel, verkeersborden en het rioolgemaal beschadigd. (Foto Sliedrecht24)

De grotere schade wordt vooral veroorzaakt door de vele ondergrondse containerbranden. Van oktober tot en met de jaarwisseling raakten negentien ondergrondse containers beschadigd.

Geen agressie
De hulpdiensten spreken van een relatief rustige jaarwisseling. Bij de politie zijn enkele meldingen binnengekomen van vernielingen en is onder andere assistentie verleend bij de brand in de Valkhof. De brandweer draaide een normale dienst en is tijdens de jaarwisseling in totaal 9 keer uitgerukt, vooral voor containerbranden. Daarnaast is de brandweer uiteraard uitgerukt voor de brand aan de Valkhof. Voor de suswachten en ingezette beveiligers van Alert Security is de jaarwisseling rustig en zonder bijzonderheden verlopen. Elders in het land waren wederom meldingen van geweld tegen hulpverleners. In Sliedrecht heeft géén van de hulpdiensten aangegeven dat zij tijdens hun werk zijn belemmerd door agressie of vuurwerk.

1 gedachte over “Meer schade aan gemeentelijke eigendommen”

  1. € 11.000,– kan je toch een hoop leuke dingen van doen. Mag ik vinden dat dit soort vernielzucht heel onverstandig is? Uiteindelijk is de lol van korte duur (kan me voorstellen dat iets slopen voor een puber leuk is, ben zelf ook jong geweest…) maar wees dan wel zo flink de rekening te betalen. Dit niet doen is gewoon laf.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld