Medische keuring rijbewijs voor senioren

SLIEDRECHT  – Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen woensdag 13 april en woensdag 11 mei 2016 terecht in het activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan. Voor mensen die deze datum niet kunnen, zijn er andere mogelijkheden in de regio.

De kosten voor senioren zijn € 35,00 en € 45,00 voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. (Foto Sliedrecht24)

Mensen die 75 jaar of ouder zijn moeten een verplichte medische keuring ondergaan, als hun rijbewijs moet worden verlengd. Soms moet u naar een keuringsarts als u nog geen 75 jaar bent. Op de website Keuringscheck kunt u zien wanneer een keuring nodig is. Op deze website ziet u ook welke van de 3 keuringsformulieren, de zogenaamde Eigen Verklaring, u nodig heeft. Dit formulier is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten en via de website Mijn CBR (met DigiD). Regelzorg kan het formulier op verzoek ook toesturen.

Vragen
Voor vragen over het invullen van de Eigen Verklaring kunt u contact opnemen met de medisch adviseur van Regelzorg. Verwerking en beoordeling van dit formulier gebeurt door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dit  kan tot drie maanden duren. Geadviseerd wordt daarom ten minste vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Sliedrecht24 meldt de data van de medische  keuringen ook in de agenda op deze website.

Afspraak
Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan ook via de website Regelzorg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld