Lustrumconcert 15 jaar kleinkoor Concertino in Grote Kerk

SLIEDRECHT – Kleinkoor Concertino viert zaterdag 22 juni 2024 hun derde lustrum. Het concert ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan, wordt gegeven in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Kleinkoor Concertino hier tijdens een eerder concert. (Archieffoto kleinkoor Concertino)

Als gastkoor is het mannenensemble Men of Hope o.l.v. Martin Mans te gast. Beide koren laten een afwisselend en toegankelijk repertoire horen. Concertino bestaat uit 30 zangers en staat vanaf het begin onder leiding van dirigent Martin Zonnenberg. Zangcoach van Concertino is de bekende sopraan Mariët Kaasschieter.

Programma
Het koor heeft in de jaren een breed repertoire opgebouwd. Op dit moment wordt vaak Engels-romantisch repertoire gezongen, maar het koor geeft ook klassieke concerten met solisten en orkest en heel bekend zijn hun Kerstconcerten bij Kaarslicht in Nieuwpoort. Voor het lustrumconcert heeft Concertino muziek op het programma met als thema de schepping en de natuur. Martin en Martin begeleiden elkaars koren maar staan ook garant voor vierhandig orgelspel en doorlopende orgelimprovisaties met aansluitend samenzang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld