Luisterrijk orgelconcert in teken van Passie en Pasen

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Liefhebbers van orgelmuziek konden zaterdagavond 27 maart 2021 hun hart ophalen. Verschillende organisten van de Hervormde Gemeente brachten vanuit de Grote Kerk op de hoek Stationsweg / Kerkbuurt een ‘digitaal’ orgelconcert ten gehore in het teken van Passie en Pasen. Zij werden hierbij ondersteund door een trompettist en twee zangers.

Martin Zonnenberg heet de kijkers en luisteraars welkom bij het orgelconcert. “Het is uniek en heerlijk om met elkaar samen te werken en naar elkaar te luisteren.” (Foto Hans van der Aa /Sliedrecht24)

Op het Naberorgel uit 1852 speelden Jaap van den Born, René van den Bos, Jan Dekker, Paul Vermeulen en Martin Zonnenberg. Jaco van de Graaf was door ziekte verhinderd. Muzikale ondersteuning was er door trompettist Lean Besseling. ‘Samenwerking’ tussen orgel en trompet geeft altijd een mooi klankbeeld in de voor dit soort uitvoeringen bijzonder geschikte kerk.

Indrukwekkend
Frits van der Kooij en Elize Vlot zongen verschillende koralen uit de Matthäus Passion van J.S. Bach, ‘Ich will hier bei dir stehen’ en ‘O Haupt voll Blut und Wunden’. Indrukwekkend was het thema van Schindler’s List/Via Dolorosa. Verder werden onder andere ‘O Mensch, bewein dein Sünde groß’ en ‘Christus heeft overwonnen’ ten gehore gebracht. Voor wie het nog wil terugkijken en luisteren.

2 gedachten over “Luisterrijk orgelconcert in teken van Passie en Pasen”

  1. Beste organisten en andere musici,
    Dat was genieten, wat zijn we rijk met zoveel talent. Prachtig om zó de stille week in te gaan. Dank jullie wel voor dit prachtige concert op ons prachtige Naber orgel.

  2. Het was echt een pracht uitzending! Bedankt organisten en alle medewerkers aan dit “feest”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld