Lotte van Drunen wint wedstrijd ONK 125cc in Groningen

DELFZIJL / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen heeft zondag 12 juni 2022 het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Delfzijl, in Groningen, gewonnen. Van Drunen wist in beide manches kopstart te pakken. In de eerste manche maakte ze teveel kleine foutjes, waardoor ze tweede werd. Maar in de tweede manche had ze een beter ritme en kon ze de manche winnend af sluiten.

In de training had Lotte van Drunen haar tijd nodig om haar draai te vinden op het harde, technische circuit. In de vrije training werd het circuit rustig verkend en daarna ging ze in de tijdtraining op pad om een snelle tijd neer te zetten. (Foto Leon v.d. Spank Fotografie)

Ze zette verschillende keren aan en in haar laatste ronde zette ze haar snelste tijd neer waarmee ze de training afsloot als tweede. Omdat de 125cc klasse van Lotte als laatste moest rijden, had ze tijd genoeg om de starts van de andere klassen te bestuderen.

Manches
Bij de start van de eerste manche reageerde ze zeer scherp en wist kopstart te pakken. Vier ronden hield ze stand op de eerste plaats maar omdat ze teveel kleine foutjes maakte, werd ze gepasseerd en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Omdat ze wist dat haar wedstrijd niet foutloos was, keerde de motocoureur uit Sliedrecht tevreden terug naar het paddock. Ook in de tweede manche was haar reactie subliem toen het starthek viel en wist ze net als in de eerste manche kopstart te pakken. Ditmaal wist ze de koppositie tot aan de finish vast te houden en kwam als winnares over de finish.

Kleine achterstand
Met een 2-1 in de manches wist ze de dagzege te pakken en is daarmee in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap dichterbij gekomen op de leider. Lotte staat tweede met een achterstand van slechts vier punten op de leider. De volgende wedstrijd is de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen, die zaterdag 18 juni 2022 op het programma staat. Lotte van Drunen staat momenteel vijfde in de tussenstand.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld